Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel | Lievelingsgerecht

Willemijn Scholten

Na 16 jaar neem ik afscheid als hoofdredacteur. GZ-psychologie was voor mij al die tijd als een lievelingsgerecht: met mooie ingrediënten, een fraaie presentatie, uitgebalanceerd qua smaak, maar ook pittig waar nodig en je krijgt er al zin in als je er aan denkt. In mijn allereerste redactioneel schreef ik: we hopen vooral dat u denkt als de GZ-psychologie op uw mat valt: ‘ha lekker, de GZ-psychologie is er weer.’ In de afgelopen 16 jaren waren er verschillende uitgevers en redacteuren, maakte ik diverse restylings mee, verzonnen we allerlei nieuwe rubrieken, vergaderden we tientallen malen telefonisch of in zaaltjes en aten we in diverse restaurants; bij feestelijkheden of als iemand afscheid nam. En zovelen schreven prachtige stukken voor het tijdschrift, of lieten zich interviewen en fotograferen. Ook lezers kwamen en gingen, maar de meeste lezers bleven er al die tijd bij. Ook zij houden van dit recept. De redactie gaat gelukkig gewoon door, en hoe! Marijda Fournier, langst zittende redacteur op wie je altijd kunt rekenen; Jan Callens (tja, we hadden beloofd echt een keer naar Gent te komen voor een vergadering in plaats van dat jij altijd trouw naar Nederland afreist); Marc Hendriks, tussen diepe hersenstimulaties en het lesgeven door regel je al je redactionele taken; Diederik de Rooy, je kwam zelfs met een gebroken been naar Amsterdam voor een overleg; Jorn Hövels, stress over kopij is er al tijden niet meer, heerlijk. Yulma Perk en Rita Pilkes van de uitgeverij, wat een geweldige aansturing en ondersteuning van jullie voor het tijdschrift. Mijn lievelingsgerecht zal ik niet meer tweemaandelijks bereiden. Voor mij zijn er nieuwe recepten bijgekomen die ik ga uitproberen, want ik blijf dol op koken. Ik geef heel graag het stokje door aan Annemarie de Leng, zij is de nieuwe hoofdredacteur van GZ-psychologie én van Kind en Adolescent Praktijk. Reken maar dat zij het recept zal gaan veranderen en er haar eigen ingrediënten aan zal toevoegen. Er liggen mooie plannen voor GZ-psychologie. Ik kijk er naar uit om het op de mat te zien vallen de komende tijd!

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-023-1450-x/MediaObjects/41480_2023_1450_Fig1_HTML.jpg
Willemijn Scholten (Voormalig) hoofdredacteur
@storiesbypien
GZ-psychologie is altijd geïnteresseerd in mooie artikelen. Stuur je idee/verhaal op naar: gz-psychologie@bsl.nl