Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boeken etc.

Recent verschenen boeken. Deze keer uitgelicht: MANTRA-werkboek. Voor (jong)volwassenen met anorexia nervosa, Ik ben autastisch!, Onzichtbaar onvermogen. En een recensie over De therapeutische relatie in de ggz.
956916866

Gesignaleerd

Anorexia behandeling voor (jong)volwassenen

Het Maudsley Model of Anorexia Treatment for Adults (MANTRA) wordt door het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) aanbevolen als evidence-basedbehandeling voor volwassenen met anorexia nervosa. Dit model is gebaseerd op het baanbrekende onderzoek dat de auteurs deden in het psychiatrische Maudsley Hospital in Londen (UK). Toegankelijke modules bieden een gestructureerd stappenplan voor herstel.

Schmidt, U., e.a. (2021). MANTRA-werkboek voor (jong)volwassenen met anorexia nervosa. Boom uitgevers: Amsterdam.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-021-0817-0/MediaObjects/41480_2021_817_Fig1_HTML.jpg

Ik ben autastisch!

Je herkent Bianca aan haar petje, dat heeft ze namelijk altijd op. Ze draagt graag wijde kleding, is gek op Japan, verzamelt alles van Disney en ze heeft autisme. Wat betekent dat? Bianca legt je uit hoe autistische hersenen werken, en waarom sommige dingen voor autistische kinderen vaak net even anders gaan. Bianca’s vrienden Daan, Sam en Robin kunnen erover meepraten; zij delen hun ervaringen.

Toeps, B. (2021). Ik ben autastisch! Blossom Books.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-021-0817-0/MediaObjects/41480_2021_817_Fig2_HTML.jpg

Onzichtbaar onvermogen

Het persoonlijke verhaal van Evelien Tersteeg laat zien tegen welke problemen je als autistische vrouw aanloopt; van piekeren en heimwee tot overprikkeling, angstklachten en rouwverwerking. Ook beschrijft de auteur hoe moeizaam en frustrerend het diagnosetraject en overheidsinstanties kunnen zijn, en wat het betekent als alle problemen dan eindelijk een naam krijgen. Tegelijkertijd wordt in dit boek duidelijk wat de kracht van autisme kan zijn, en hoe vriendschappen, relaties en een gezinsleven ook goed mogelijk zijn voor vrouwen met autisme.

Tersteeg, E. (2020). Onzichtbaar onvermogen. Een kijkje in het leven van een autistische

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in